Eten in Belgie | ACi BelgiŽ - Kamperen begint hier Alle campings in BelgiŽ inclusief bezienswaardigheden en restaurants in de omgeving

Deutsch
Dans france
English
Nederlands

Kies uw vakantielandVrije zoekterm

Weet u waarnaar u
op zoek bent?

Meest gezocht

Nieuwsbrief

Ontvang als eerste het laatste nieuws.
Landkaart BelgiŽ West Vlaanderen Oost Vlaanderen Antwerpen Limburg Vlaams Brabant Waals Brabant Henegouwen Namen Luik Luxemburg
Eten in Belgie

Eten in Belgie

De Belgische keuken kent een zeer gevarieerde nationale keuken. Terwijl een thuisbereiding eerder degelijk en landelijk is, is de fijnere kookkunst van het restaurant sterk door de Franse keuken beïnvloed, met welke ze dikwijls ook kwalitatief wordt gelijkgesteld. België heeft per inwoner dan ook evenveel Michelinsterren als Frankrijk.

In de Belgische keuken wordt bij voorkeur gebruikgemaakt van regionale en seizoensgebonden ingrediënten, zodat er in dit kleine land toch aanzienlijke regionale verschillen in de nationale keuken bestaan. Zo worden de spijskaarten en thuisbereidingen aan de kust door mosselen en vis overheerst, terwijl in de Ardennen vooral wild wordt gebruikt. Bovendien hebben zowel Vlamingen als Walen op hun beurt eigen regionale gerechten ontwikkeld.

Er is een uitdrukking die zegt dat het eten in België is in de hoeveelheden zoals ze in Duitsland gebruikelijk zijn en met de kwaliteit zoals men die uit Frankrijk kent, wordt geserveerd. Dit wordt vaak de "Bourgondische levensstijl" genoemd.

Vele supermarkten hebben een zeer grote selectie aan kwalitatief hoogstaande fijne voedingswaren.

België staat bekend om de Belgische chocolade (vooral de pralines), de Brusselse wafel, de Belgische frieten, de Belgische kazen, alsook het Belgisch bier (waarvan er meer dan 1000 verschillende soorten zijn).