Eten in Denemarken | ACi Denemarken - Kamperen begint hier Alle campings in Denemarken inclusief bezienswaardigheden en restaurants in de omgeving

Deutsch
Dans france
English
Nederlands

Kies uw vakantielandVrije zoekterm

Weet u waarnaar u
op zoek bent?

Meest gezocht

Nieuwsbrief

Ontvang als eerste het laatste nieuws.
Landkaart Denemarken Noord Jutland Midden Jutland Zuid Jutland Funen Seeland Bornholm
Eten in Denemarken

Eten in Denemarken

Wie van lekker eten houdt, komt in Denemarken aan zijn trekken. Denemarken heeft namelijk een grote verscheidenheid aan culinaire ervaringen. Van eenvoudig, bijvoorbeeld het nuttigen van een versgerookte haring op de kade of van een broodje worst bij een van de vele kraampjes in de stad. Of traditioneel, een sandwich van roggebrood met boter of een omelet met ham en bieslook. Maar er is nog meer. Er is een ruime keus aan restaurants in Denemarken. En dat varieert van aloude restaurants langs de weg die klassieke regionale gerechten serveren tot restaurants met Michelin-sterren. Ook in de zogenaamde Kro’s kun je het typisch Deense lunchgerecht bestellen.

Tot de specialiteiten behoren: Smørrebrød -prachtig belegde sneetjes (rogge-)brood. Koldt bord - (koud buffet) buffet met zowel warme als koude hapjes. Het wordt meestal aangeboden tegen een vaste prijs, waarbij zoveel mag worden gegeten als men wil. Streekgerechten - Kro’s (herbergen) hebben uitstekende streekgerechten. Hot Dogs (røde pølser)- populair bij de Denen zelf. Ze worden verkocht aan de worstkarren die u op straat tegenkomt. Akvavit - een typisch (sterk) Deens drankje die zeer koud dient te worden gedronken en vooral goed smaakt bij haring. Wie wil toasten roept: SKÅL! Traditionele Deense kost houdt in gepekelde haring, gebakken pladijs of andere zeevruchten.

Hartige vleesgerechten zijn tegenwoordig ook  in zoals frikadeller (varkensvlees of varkens- en kalfsvleesballetjes in een bruine saus) en stegt flæsk og persillesovs (dik varkensspek in een peterselie roomsaus). Veel gerechten gaan samen met bier en korte aquavit of schnaps, alhoewel deze laatste samen gedronken wordt als men gasten heeft. Drinken tesamen met een gerecht wordt aangemoedigd aangezien het eten de smaak van de drank verbetert en vice versa. Voor het dessert, probeer ris à l'amande (rijstpudding met amandelen en kersen) of æbleskiver (balvormige taartjes met aardbeienconfituur), beide normaal gezien enkel beschikbaar in december. Voor snoepjes probeer je eens een zakje Superpiratos (pikant snoep met alcohol).