Camping in natuurgebied Duitsland | ACi Duitsland - Kamperen begint hier Alle campings in Duitsland inclusief bezienswaardigheden en restaurants in de omgeving

Deutsch
Dans france
English
Nederlands

Kies uw vakantielandVrije zoekterm

Weet u waarnaar u
op zoek bent?

Meest gezocht

Nieuwsbrief

Ontvang als eerste het laatste nieuws.
Landkaart Duitsland Schleswig-Holstein Rheinland Pfalz Mecklenburg-vorpommern Niedersachsen Sachsen-Anhalt Nordrhein-Westfalen Brandenburg Hessen Sachsen Saarland Thuringen Baden Wurttemberg Beieren
Camping in natuurgebied Duitsland

Camping in natuurgebied Duitsland

Duitsland ken meerdere natuurgebieden waar gekampeerd kan worden.

Kamperen in  Rijnland Palts staat synoniem aan heel veel zien en beleven. Vriendelijke mensen, kastelen en burchten maar ook heerlijke wijnen! Zoals de naam van deze Duitse deelstaat al doet vermoeden stroomt de Rijn door dit gebied. Op een van de vele Duitse campings langs de Rijn geniet u van de wijnhellingen, vulkaanmeren en prachtige steden.
Vanaf uw camping in Rijnland Palts maakt u de mooiste uitstapjes naar een van de wijnbouwgebieden als Rijn-Hessen, Ahr of Moezel. Een rondleiding door de wijnboer wordt uiteraard afgesloten met een glaasje proeven. Ook zijn er spectaculaire wandel- en fietsroutes door het middengebergte of de rivierdalen. Heeft u een camping in de Eifel of een camping in Pfalz, dan zit u er middenin!
Heeft u een camping bij een van de grote steden als Mainz, Koblenz of Tier, dan heeft u een groot winkelaanbod tot uw beschikking. Tevens zijn er diverse musea met overblijfselen uit de Romeinse Tijd.

Kortom op een van de Duitse campings in Rijnland Palts hoeft u zich niet te vervelen.

Campings in Altmuhltal, kamperen in een natuurpark,
Op een camping in het Altmühltal kampeert u midden in de prachtig groene natuur in het hart van Beieren. Altmühltal is het op twee na grootste natuurpark van Duitsland. Een prima plek als u van natuurschoon houdt en waar van alles te beleven is.

De Altmühl is een zijrivier van de Donau en is ongeveer 220 kilometer lang. Door het dal loopt van west naar oost een fietspad. Vanaf uw camping in het Altmühltal kunt u dus gemakkelijk op uw fiets stappen en uw fietstocht zo lang maken als u zelf wil. Tijdens zo’n tocht komt u altijd wel in de buurt van één van de vele kastelen die het Altmühltal rijk is. Naast fietsen kunt u natuurlijk ook wandelen en zijn er tal van mogelijkheden om te kanoën en te kajakken.

Steden en opgravingen:
Kamperen in het Altmühltal doet u meestal niet al te ver van grote steden als Nürnberg of de Beierse hoofdstad München. Hier vindt u vele monumenten, musea en andere bezienswaardigheden. Kleinere plaatsen als Ingolstadt, Regensburg, Passau of het toeristische Treuchtlingen zijn ook de moeite waard om te bezoeken. In de buurt van uw camping in het Altmühltal ligt altijd wel een stad die het bezichtigen waard is.

Bij de plaats Eichstätt is een steengroeve met een enorme hoeveelheid aan fossielen. Het bijzondere van deze plek in het Altmühl-juragebied is, dat u uw fossielen zelf kunt uithakken. In het nabijgelegen museum zijn gevonden fossielen tentoongesteld. Mocht u meer geïnteresseerd zijn in Romeinse opgravingen en musea, dan bent u op verschillende plaatsen langs de ‘limes’ (grens van het Romeinse Rijk) in het Altmühltal aan het juiste adres.