Alle campings in Frankrijk inclusief bezienswaardigheden en restaurants in de omgeving

Deutsch
Dans france
English
Nederlands

Kies uw vakantielandVrije zoekterm

Weet u waarnaar u
op zoek bent?

Meest gezocht

Nieuwsbrief

Ontvang als eerste het laatste nieuws.
Landkaart Frankrijk Aquitaine Auvergne Bourgogne Bretagne Centre Champagne-Ardennen Corsica Elzas Franche-Comté Île-de-France Languedoc Roussillon limousin Lotharingen Midi-Pyrénées Noord-Nauw van Calais Normandie Pays de la Loire Picardië Poitou Charentes Provence-Alpes-Côte d'Azur Rhône-Alpes
Brandstof in Frankrijk

Brandstof in Frankrijk

In Frankrijk is Euro 95 nauwelijks meer langs de snelweg te verkrijgen. E10 wordt in Frankrijk aangeduid als SP95-E10. Waarbij SP staat voor Sans Plomb (ongelood), 95 voor octaangetal 95 en E10 voor een bijmenging van 10% bio-ethanol. Als de auto niet geschikt is voor deze brandstof raadt de ANWB autobezitters aan de duurdere premiumbrandstof te tanken om schade aan uw auto te voorkomen.

Het gaat om de brandstof ‘E10′ welke de opvolger is voor de Euro 95. Auto’s die al wat ouder zijn kunnen moeilijk omgaan met deze nieuwe brandstof en kunnen kuren gaan tonen na veelvuldig tanken van de nieuwe brandstof E10. De ANWB raadt bezitters van een oudere auto aan om Euro 98 te tanken in plaats van de nieuwe brandstof E10.

Volgens de ANWB kunnen vooral auto’s die voor het jaar 2000 zijn gebouwd in de problemen komen als de nieuwe brandstof E10 wordt getankt.