Tolwegen in Frankrijk | ACi Frankrijk - Kamperen begint hier Alle campings in Frankrijk inclusief bezienswaardigheden en restaurants in de omgeving

Deutsch
Dans france
English
Nederlands

Kies uw vakantielandVrije zoekterm

Weet u waarnaar u
op zoek bent?

Meest gezocht

Nieuwsbrief

Ontvang als eerste het laatste nieuws.
Landkaart Frankrijk Aquitaine Auvergne Bourgogne Bretagne Centre Champagne-Ardennen Corsica Elzas Franche-Comté Île-de-France Languedoc Roussillon limousin Lotharingen Midi-Pyrénées Noord-Nauw van Calais Normandie Pays de la Loire Picardië Poitou Charentes Provence-Alpes-Côte d'Azur Rhône-Alpes
Tolwegen in Frankrijk

Tolwegen in Frankrijk

Frankrijk kent een aantal tolwegen. Als u naar de Middellandse Zee of de Atlantische Oceaan gaat, zorgen de snelle tolwegen ervoor dat u vlot op uw bestemming zal zijn.

De bekendste tolwegen zijn de Autoroute du Soleil (A6/A7) in het oosten van Frankrijk en de Autoroute l'Aquitaine (A10) in het westen.

De meeste Nederlanders komen net onder Dijon op de autoroute du Soleil, die vervolgens zijn weg volgt richting de middellandse zee.  In de drukke periodes tijdens de spits en rond de zwarte zaterdag kunt u Parijs beter vermijden als u flink wilt opschieten.

Tol berekenen
Wanneer u wilt berekenen hoeveel u aan tol kwijt bent in Frankrijk verwijzen wij u graag naar de website van France Guide waar u gebruik kunt maken van een routeplanner die ook de tolprijs weergeeft.