Zwarte zaterdag in Frankrijk | ACi Frankrijk - Kamperen begint hier Alle campings in Frankrijk inclusief bezienswaardigheden en restaurants in de omgeving

Deutsch
Dans france
English
Nederlands

Kies uw vakantielandVrije zoekterm

Weet u waarnaar u
op zoek bent?

Meest gezocht

Nieuwsbrief

Ontvang als eerste het laatste nieuws.
Landkaart Frankrijk Aquitaine Auvergne Bourgogne Bretagne Centre Champagne-Ardennen Corsica Elzas Franche-Comté Île-de-France Languedoc Roussillon limousin Lotharingen Midi-Pyrénées Noord-Nauw van Calais Normandie Pays de la Loire Picardië Poitou Charentes Provence-Alpes-Côte d'Azur Rhône-Alpes
Zwarte zaterdag in Frankrijk

Zwarte zaterdag in Frankrijk

Gaat u deze zomervakantie op vakantie in Frankrijk? Houd dan rekening met het reizen in de weekenden dat het zwarte zaterdag is. Op een aantal zaterdagen in 2013 lopen de snelwegen in Frankrijk al vroeg in de ochtend vol. Files zijn op die dagen niet te vermijden en er wordt dan ook aangeraden om de zaterdag in Frankrijk te vermijden als reisdag.

De zwarte zaterdagen in Frankrijk komen voornamelijk voor op de dagen dat de Fransen zelf ook vakantie krijgen. In combinatie met de standaard wisseldag bij de vele vakantieoorden zorgt dit voor overvolle snelwegen. Al vroeg in de ochtend staan door heel Frankrijk de wegen vol. Kilometers lange files en uren wachttijd is op een aantal zaterdagen heel normaal.

In 2013 wordt aangeraden om de volgende zaterdagen de snelwegen in Frankrijk en Duitsland te mijden:
  • Zaterdag 27 juli
  • Zaterdag 3 augustus
  • Zaterdag 10 augustus
Wanneer u met caravan reist wordt er veelal aangeraden om op zondag te reizen. Het grote voordeel is dat er die dag geen vrachtverkeer door Duitsland en Frankrijk reist.

Reist u toch op zaterdag dan wordt er aangeraden om genoeg drinken in de auto te hebben en rekening te houden met lange wachttijden aan de benzinepomp.