Tunnel naar Porlezza | ACi ItaliŽ - Kamperen begint hier Alle campings in ItaliŽ inclusief bezienswaardigheden en restaurants in de omgeving

Deutsch
Dans france
English
Nederlands

Kies uw vakantielandVrije zoekterm

Weet u waarnaar u
op zoek bent?

Meest gezocht

Nieuwsbrief

Ontvang als eerste het laatste nieuws.
Landkaart ItaliŽ Valle D'Aosta Piemonte Lombardije Trentino Zuid-Tirol Friuli-Venezia Giulia Veneto Liguria Emilia-Romagna Toscane Le Marche Umbrie Lazio Abruzzo Molise Campania Apulie Basilicata Calabria Sicilie Sardinie Liguria
Tunnel naar Porlezza

Tunnel naar Porlezza

In de regio Lombardije ligt het pitoreske plaatsje Porlezza. Gelegen aan het meer van Lugano is Porlezza de ideale kampeerbestemming voor watersportliefhebbers.

In het verleden gingen de eerste verhalen op de camping over de rit via de smalle "enge" weg langs het meer van Lugano. Jaren geleden moest van vanuit het Zwitserse Lugano vele kleine tunnels passeren en hele smalle wegen waar twee auto's met caravan elkaar nauwelijk konden passeren.

Door de bouw van een nieuwe tunnel werd een groot deel van de lastige route opgelost en werd de autorit naar Porlezza al een stuk eenvoudiger. Maar de door de drukte van het toenemende autoverkeer werd een ander deel van de route al snel een groot probleem. De eerste zweetdruppels op de camping werden van het voorhoofd geveegd door de lastige autorit en mede door het aangename klimaat.

Maar anno 2012 is dit alles voorbij. Sinds kort is de nieuwe tunnel geopend wat de rit naar Porlezza langs het meer van Lugano grotendeels door tunnels gaat. Alle lastige punten op de route zijn verleden tijd, zodat u met een gerust hart uw reis naar het schitterende Porlezza aan het meer van Lugano kunt beginnen.