SVR Campings | ACi Nederland - Kamperen begint hier Alle campings in Nederland inclusief bezienswaardigheden en restaurants in de omgeving

Deutsch
Dans france
English
Nederlands

Kies uw vakantielandVrije zoekterm

Weet u waarnaar u
op zoek bent?

Meest gezocht

Nieuwsbrief

Ontvang als eerste het laatste nieuws.
Landkaart Nederland Groningen Drenthe Friesland Overijssel Gelderland Flevoland Utrecht Noord-Holland Zuid-Holland Zeeland Noord-Brabant Limburg
SVR Campings

SVR Campings

Steeds meer recreanten zoeken voor hun vakantie een verblijfplaats in een landelijke omgeving. De rust van het platteland en het kontakt met het boerenleven en met de dieren op de boerderij wordt door velen geprefereerd boven een verblijf op de grote, onpersoonlijke en commerciële campings.

De Stichting Vrije Recreatie is de grondlegger van het 'kamperen bij de boer'. Mede dank zij de inspanningen van de SVR is deze vorm van recreëren gelegaliseerd en wettelijk geregeld. De SVR is de overkoepelende organisatie van ruim 2.000 kampeerboeren in binnen- en buitenland.

In die hoedanigheid steunt en adviseert de SVR haar deelnemers en helpt bij het zoeken naar adressen van SVR-campings, waar men betaalbaar kan kamperen op een deel van de boerderij of een caravan c.q. zomerhuisje kan huren.

De bij de SVR aangesloten campings bieden u een sta- of verblijfplaats met eenvoudige, noodzakelijke voorzieningen. Er zijn toiletten, wasgelegenheden, douches en electriciteit. Kantines, speelautomaten en dergelijke bronnen van vermaak zijn er natuurlijk niet. Voor vermaak zorgt u zelf, bijvoorbeeld door mee te helpen op de boerderij. Misschien kunt u helpen voeren en wanneer u geluk heeft, kunt u een koe zien kalven.

SVR camping in Drenthe: