Cultuur in Spanje | ACi Spanje - Kamperen begint hier Alle campings in Spanje inclusief bezienswaardigheden en restaurants in de omgeving

Deutsch
Dans france
English
Nederlands

Kies uw vakantielandVrije zoekterm

Weet u waarnaar u
op zoek bent?

Meest gezocht

Nieuwsbrief

Ontvang als eerste het laatste nieuws.
Landkaart Spanje Galicie Asturie Cantabrie Baskenland Navarra La Rioja Aragon Catalonie Castilla en Leon Madrid Castilla-La Mancha Extremadura Valencia Murcia Andalusie
Cultuur in Spanje

Cultuur in Spanje

De Spaanse cultuur is één van de diverste en aantrekkelijkste culturen van Europa. Of het nu gaat om muziek, theater, sport, uitgaan, gastronomie, film of kunst, je proef, je ruik, je beleef de Spaanse cultuur en het dringt diep door in alle zintuigen!

Spaanse dans
De Flamenco is de meest karakteristieke Spaanse dans. Flamenco is een verzamelnaam voor muziek, zang en dans die staat voor een krachtige, artistieke uitdrukking van levensvreugde en verdriet. De flamenco is ontstaan in Andalusië waar Sevilla geldt als de bakermat van de flamenco.

Stierenvechten
Het stierenvechten is sinds de 18e eeuw niet meer weg te denken uit de Spaanse cultuur. De metadores zijn ware helden in Spanje. Het stierenvechten is hoofdzakelijk geconcentreerd in en onder Madrid.

Beroemde schilders
Picasso is een van de beroemdste Spaanse schilders. Picasso werd geboren in Málaga (1881). Hij hield zich bezig met verschillende stijlen zoals het abstracte, surrealisme en kubisme. Picasso overleed in 1973.

Velázquez werkte als kunstschilder voor Koning Filips IV. Hij schilderde veel portretten van de koninklijke familie en enkele religieuze schilderijen. Zijn werk toont realisme met veel aandacht voor details.

Goya, was ook een schilder die werkte voor de Spaanse Koninklijke familie. Hij staat bekend als een voortreffelijke portretschilder.